Cikksorozatunkban összefoglaljuk az IES kínálatában szereplő kompresszorok legfőbb tulajdonságait, működésüket, előnyeiket. Célunk, hogy ügyfeleink, leendő ügyfeleink számára megkönnyítsük a típusok közötti eligazodást, illetve segítsünk az adott sűrített levegő igénynek megfelelő legoptimálisabb megoldás kiválasztását.

Az SCB és ECB sorozat az olajbefecskendezéses fix fordulatszámú (SCB) és frekvenciaváltós (ECB)  ékszíjhajtásos csavarkompresszorokat takarja. Magas hatásfokú kivitelek, teljesítményüket tekintve 3 kW-tól 22 kW-ig terjedő tartományban érhetők el. A berendezések minőségi kivitelüknek és kompakt felépítésüknek köszönhetően kategóriájukban kiemelkedően magas légszállítási értékekkel rendelkeznek (pl.: SCB 7,5 kW: 1000 l/perc – 10 bar-on, 1200 l/perc – 8 bar-on).

SCB 7,5 csavarkompresszor
Kattintson a képre és ismerje jobban az SCB szériát

TIPP! Ne teljesítmény (kW) alapján válasszon kompresszort, mindig a szükséges nyomáson vett légszállítás értéke a meghatározó. Amennyiben a berendezés azonos motorteljesítmény mellett magasabb légszállítással rendelkezik, abban az esetben a kompresszor az élettartama alatt nagy mennyiségű energiát takarít meg, mivel azonos mennyiségű levegőt kevesebb idő alatt termel meg. A különböző márkák, működési elvek, technológiák nagyban befolyásolják a kompresszorok fajlagos teljesítményét!

Az erőátviteli rendszert tekintve a széria ékszíjas hajtást használ, ami egyszerűbb szerelhetőséget és költséghatékonyabb működést garantál. A 22 kW feletti teljesítménykategóriában már az SCD/ECD direkt hajtású megoldásait javasoljuk, de az iCD sorozat permanens mágneses motorral szerelt direkt hajtású frekvenciaváltós csavarkompresszorai már 7,5 kW teljesítménytől elérhetők. A kompresszor főmotorja rendkívül strapabíró, folyamatos üzemű (S1), magas hatásfokú (IE3) kivitel, valamint védettség tekintetében is kiemelkedően magas paraméterekkel bír (IP 54 F osztály). Az ECB sorozat kompresszorai frekvenciaváltós szabályzással rendelkeznek, ami hozzásegít ahhoz, hogy a sűrített levegő fogyasztás változását precízen lekövetve a lehető legkedvezőbb energiahatékonysággal működjön a rendszer.

Olvasson tovább …