Cikksorozatunk aktuális fejezetében az IES olajkenéses ékszíjhatásos csavarkompresszorainak működését és típusait mutatjuk be.

Az SCB fix és ECB frekvenciaváltós kivitelű csavarkompresszorok 3 – 22 kW névleges teljesítményű változatokban rendelhetők. A teljesítménykategóriákon belül a megtermelt légmennyiség tekintetében nyomástartománytól függően kiemelkedően magas légszállítási értékekkel bírnak (pl.: SCB 7,5 kW: 1000 l/perc – 10 bar-on, 1200 l/perc – 8 bar-on vagy SCB 15 kW 2000 l/perc – 10 bar-on, 2240 l/perc – 8 bar-on). Alapkivitelben 8 és 10 bar nyomástartományú kompresszorok állnak rendelkezésre, de egyedi igény esetén opcionálisan 13 és 15 bar-os kivitelek is igényelhetők.

HASZNOS! Az IES csavarkompresszorok Boost Cooling hűtési rendszerrel felszereltekk, ami egy hozzáadott motor szellőztető rendszert tartalmaz, ami optimálisan biztosítja a levegőztetést/hűtést, így biztosítja a működést extrém környezeti kondíciók mellett is. Emellett a „Full Access” kialakításnak köszönhetően a kompresszor burkolata minden oldalról nyitható, így biztosítva az egyszerű hozzáférést az alkatrészekhez ellenőrzés, szerviz során.

1.     Beszívott levegőszűrő 2.     Szívószelep3.     Csavar sűrítőegység
4.     Ékszíjhajtás5.     Elektro motor IE36.     Olaj-szeparátor tank
7.     Termosztát szelep8.     Olajszűrő9.     Szeparátor szűrő
10.   Minimum nyomás szelep11.   Levegő hűtő12.   Olajhűtő
13.   Hűtőventillátor14.   Biztonsági szelep15.   Nyomásmérő óra
16.   Hűtveszárító *17.   Automatikus kondenzátum leálasztó*18.   Légtartály
19.   Tartály nyomásmérő óra20.   Tartály biztonsági szelep *21.   Levegőcsatlakozás
22.   Kézi kondenzátum leeresztő*
*: csak a légtartályra szerelt vagy a beépített hűtveszárítós változatnál

A folyamatos, stabil levegőellátás biztosítása érdekében az ECB és SCB sorozatok is rendelhetők légtartályra épített kivitelekben is, 270 L vagy 470 L méretekben, igény esetén nagyobb kompresszorkapacitás vagy pufferigény esetén külső légtartályt ajánlunk, festett/horganyzott vagy rozsdamentes acél kivitelben. Mivel az IES komplett levegőelőkészítő szériával is rendelkezik a berendezések beépített hűtveszárítós kivitelben is rendelhetők, a gyártó precizitását jelzi, hogy a kompresszor-hűtveszárító összekötése teljes mértékben az egységes kompresszorházon belül történik és a légtartályba már minden esetben a szárított sűrített levegő kerül. Természetesen az üzemeltetési körülmények figyelembe vételével, javasoljuk túlméretezett különálló hűtveszárító berendezés használatát a téli/nyári biztonságos működés érdekében. Illetve alkalmazástól függően adszorpciós szárítóberendezések (-40 °Chp, -70 °Chp) és szűrők/szűrősorok beszerzését. A kompresszorok minimális optimálisan felépített karbantartási igénnyel rendelkeznek, a magas minőségű szintetikus kenőanyagnak köszönhetően megfelelő működtetés mellett az olajcsere intervalluma 4000 üzemóra.

Olvasson tovább …